Fantastische tocht

Ik heb in de groepsreis van oktober 2019 met Femke in het nationaal park Aigües Tortes gelopen. Het was een super, super leuke week en nu ik dit schrijf krijg ik meteen zin om opnieuw de Carros de Foc onveilig te maken. We kenden elkaar als groep nog niet, maar met zoveel uren samen lopen en in hutten slapen krijg je al snel een band. We hebben erg gelachen met zijn allen! Femke mengde als reisleidster heel ontspannen in de groep, en pakte waar nodig de leiding. We spraken de avond van te voren de volgende dag door, en konden de route aan de hand van het weer en onze wensen soms nog wat aanpassen. Het was voor het eerst dat ik in de Pyreneeën liep en ik vond het gebied prachtig. Heel anders dan in de Alpen door de grote rotsblokken om over te klauteren en de vele meertjes. De hutten waar we sliepen hadden de bekende gezellige berghuttensfeer met opvallend goed (vers) eten. 
Conclusie over het gebied:
Prachtig, grillige rotsen, mooie meren, zowel wandel- als klauterpaadjes, echte aanrader.
Conclusie over de gids:
Gezellig, bescheiden, heel benaderbaar, goeie know how van bergwandelen en de omgeving: zeker een weekje mee op pad gaan!

Margriet, 28, basisarts

De tijd vloog voorbij

Ik vond de reis echt bovenverwachting leuk! Ik had niet gedacht dat Aiguëstortes zo mooi zou zijn. Ik vond het vooral leuk dat we zeven dagen alleen tussen bergen hebben gelopen, en niet van de wandelpaden hebben moeten afwijken om met omwegen en/of taxi’s naar de hutten te gaan. Dat was heel rustgevend. Ook vond ik het tof dat het terrein uitdagend was, en dat we de grote granieten terrein aankonden met z’n allen. De Pic de Ratera beklimmen was letterlijk en figuurlijk een hoogtepunt, evenals het granietblokkerige pad vanaf Refugi Joan Ventosa i Cavell (dit heb ik moeten Googlen). De tijd vloog voorbij. In de zomer lijken me de hutten wel wat vol. Dit laagseizoen was prettig.
Verder ben ik zeer onder de indruk van Femke’s kunnen. Ze wist een heel fijn wandeltempo aan te nemen waardoor iedereen makkelijk mee kon en de tochten uit kon houden. Bovendien gaf ze veel gevoel van rust, vertrouwen en veiligheid. Ze verraste met feitjes over flora & fauna, de loep & het kaartlezen. Dat soort extra informatieve dingen kon ik erg waarderen, en dat soort dingen mogen er wat mij betreft nog meer tussen zitten.

Jip, 28

Een persoonlijke benadering

In het najaar hebben we met een kleine groep de Pyrenese bergen in het nationaal park Aigüestortes beklommen. Wat een mooie omgeving is dit! Letterlijk een ontelbare hoeveelheid meertjes, prachtuitzichten, bos- en rotslandschappen met hier en daar dieren. Bijna onaangetast en met traktatie op gezellige, warme berghutten aan het einde van de dag. Met Femke reizen als gids was erg fijn, ze heeft een persoonlijke benadering waarin ze rekening houdt met iedereen binnen de groep, is grappig, flexibel, kalm en weet onwijs veel van de bergen! Ook het weer zat mee, één uit zeven dagen regen en voor de rest lekker in een T-shirt kunnen lopen. Het enige minpuntje was mijn eigen voorbereiding, deze tocht is van redelijk hoog niveau dus dat was af en toe best hard ploeteren met een aantal kleine pijntjes na het wandelen. Afgezien daarvan, een echte aanrader, ik zou zo weer gaan!

Imke, 26